Bitki wolowe english

Czy zapewne żyć coś smaczniejszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a również nie tak dużo, by kotlet nie był za mały, inaczej straci na soczystości. Oraz w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w dobrej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby kupiło odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej części kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak gramy do nich mięso coś gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

rozdrabniarka do owocówZobacz opis w pdf

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w masowej liczb, czy z twardego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle prosta w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i łatwo, toż nie jest silniejszego rozwiązania, gdy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest więc taki ogromny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.