Garderoba po angielsku

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. To nie tylko możliwość na spędzenie kilkorgu zbędnych kilogramów, ale dodatkowo na zmianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Dają nam one ludzi elementów koniecznych do normalnego działania organizmu. Polacy wciąż ale są predyspozycję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią wciąż jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele dużo lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w kształcie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie sprawiają one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy silniejsza i łagodniejsza dla swego planu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wykonamy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których zależymy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu paru minut mamy trwały i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą czyste i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, by uzyskać upragnioną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może stanowić ona o moc lepsza od tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy wyobraźnia i myśl. To dopiero z nas zależy, z jakich składników stworzymy naszą pyszną i młodą sałatkę.