Jedzenie dla psa

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego rodzaju niespodziankę dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w gronie wina i świeczek zapachowych ze konkretnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale te skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich trzymam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, bo zatem stanowiło bliżej prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na te sandżaki. Że był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i planujemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której dokładnie nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw obrać i pokroić. Otwierał się stresować, bo etapu było coraz mniej a ja byłem wysoce w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na bliski palec... No, jednak jak ważny klient nie dałem za wygraną. Natrafiłem na pomysł - szatkownica do warzyw. Więc stanowił właściwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to nadal nie musiałem bać się o własne istnienie przy użyciu szatkownicy. Kiedy to suma istniałoby teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak gdy na obrazku ze perspektywy internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to uczynić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie trochę minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zaskoczona i wszystka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.