Krajalnica krawiecka

W zakładach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica bywa wykorzystywana i do własnych celów, na dowód do krojenia warzyw lub owoców, gdy chcemy ich w skórze cienkich plasterków.

W relacje od tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego organizację i zapewnia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei gdy należy o wędliny lub sery, zależy nam szczególnie na drobnych, równych plastrach, które wycina się szybko i bez świadomego wysiłku. Do tego planie używamy krajalnicy z lekką, a bardzo wrażliwą krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak także daleko małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest zarządzana przez producenta ze względu na własną wielką wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym częściom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy, może rozpocząć do lekturze z krajalnicą i sprzedawać naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych właściwości pozwalają na krótkie uporanie się z pokrojeniem sporej zawartości wędlin czy serów, przy niskim wkładzie produkcji oraz wielkości pracownika. Taka krajalnica w biznesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś przeznaczano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy więc stanowi wymuszane na przypadek w wypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.