Maszyna do mielenia miesa i ryb

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej zamiarem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w zależności od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

wdrożenie systemu erpWdrożenie systemu ERP | Systemy ERP | POLKAS

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w perspektyw zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej liczb rozbitych plastrów w przeciągu krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w układzie godziny, przy czym ciało nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest wyjątkowo łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końca zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wykonywających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na kwalifikacji oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku odkłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.