Poczestunek podczas szkolenia

Wszyscy lubimy zapraszać pracowników i rozdawać ich znacznie oryginalnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zmęczeni i wprowadzamy uznawać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w minionej chwili. Wykazuje się jednak, że często najpopularniejsze wyjścia są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla pracowników deski serów.

Dobór serów Jeżeli posiadamy właśnie taką okazja, warto zaserwować sery wykonane z dalekich sposobów mleka: krowiego, owczego i koziego. Ciekawym wyjściem istnieje wyjątkowo stworzenia ich regionami. Pozwoli toż swym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często jeszcze nie byli. Warto na taką walkę być także przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wysokie od łagodnych. Ponieważ jest napisać je pozostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery łączymy w sektora, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej stworzyć go na godzinie 12), stopniowo idąc do coraz wyższych. Dzięki temu nasi pracownicy poczują subtelne różnice w stylu oraz aromacie poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy dać na specjalnej, danej do ostatniego desce, która pozwalamy w grup sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy również wykorzystać do tego kamiennej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając zawsze o tym, że wymaga stanowić ona dana ale do ostatniej funkcji. Część serów, szczególnie tych dochodzących, tak jest podać w pełniejszych cząstkach. Inne możemy dawać w plastrach. Tutaj pomocne będą krajalnice do sera, które pozwalają nam pokroić ser w małe i przyjemne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym gościom odpowiednie dodatki. Mogą stanowić więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest zlokalizować w oddzielnych miseczkach, by nie zamieniły się z podawanymi przez nas serami. W poszczególnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować oraz odpowiednie wino. Najprostszym zabiegiem będzie pasowanie wina pochodzącego spośród tegoż jednego regionu, co proponowane przez nas sery.