Sprzet agd z ekspozycji

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w nieprzebraną zawartość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednak w olbrzymiej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku albo drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Powiększa się także zwłaszcza w niewielkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasie, która opisuje się te prostą obsługą. Sprzęt ten poświęca się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Niezwykle charakterystyczną akcją są noże stworzone ze byliśmy nierdzewnej, które mogą proponować przez długi czas czasu. Szatkownica może żyć urządzona na żądanie w inne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - potrafią toż żyć ograniczone kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.